BARBECUE RECEPTEN

GEVULDE PORTOBELLO
1 PERSOON

Ingrediënten:
1 portobello champignon
¼ tomaat, in kleine blokjes
½ lente ui, in ringetjes
3 tl roomkaas kruidenkaas light

Bereidingswijze:
Verwijder het steeltje van de portobello en hak deze fijn. Meng met de kruidenkaas, de tomatenblokjes en de ringetjes lente-ui. Vul de portobello met dit mengsel en verpak ze in een stuk aliminumfolie. Laat ze in circa 20 minuten gaar worden op de barbecue.
Tip: vanaf fase 2: lekker met een klein beetje geraspte 20+ of 30+ kaas.

GROENTEPAKKETJE

1 PERSOON

Ingrediënten:
50 g courgette in schijfjes
50 g aubergine in schijfjes
½ teentje knoflook, fijngesneden
1 takje verse rozemarijn
½ el olijfolie
Zeezout

Bereidingswijze:
Leg alle ingrediënten op een stuk aluminiumfolie. Bestrijk met de olie en breng op smaak met wat zeezout. Vouw het pakketje dicht en laat het in circa 20 minuten gaar stomen op de barbecue.

Lekkere vis recepten

ZALM OP JAPANSE WIJZE

2 PERSONEN

Ingrediënten:
300 g verse zalm
2 cm verse gember
schillen en fijnsnijden
1 teentje knoflook, geperst
2 tl sesam olie
75 ml sojasaus
75 ml Mirin
25 ml sake
Zoetstof

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar zodat je een lekkere teriyaki saus krijgt. Laat de zalm hierin minimaal een uur marineren. Maak twee pakketjes door de zalm in folie te wikkelen. De pakketjes zijn in circa 8 minuten klaar.

PITTIGE VIS SPIESJES

2 PERSONEN

Ingrediënten:
8 grote scampi’s
½ teen knoflook, geperst
½ rode peper in ringetjes
1 el olijfolie
2 tl citroensap en zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de scampi’s minimaal 1 uur in de chili-knoflookolie. Rijg de scampi’s aan spiezen
en gril 3-4 minuten om en om totdat ze roze en gaar zijn.

COQUILLE SPIES

2 PERSONEN

Ingrediënten:
6 coquilles
2 takjes rozemarijn
½ el olijfolie
1 tl citroensap
Peper
Zeezout

Bereidingswijze:
Rijg drie coquilles aan ieder takje rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en  citroensap en breng op smaak met peper en zout. Gril de coquilles op de barbecue circa 2-3 minuten per kant tot ze net gaar zijn.

Recepten voor een lekker stukje vlees

RUNDVLEES MET ROZEMARIJN

2 PERSONEN

Ingrediënten:
250 g mager rundvlees naar keuze
1 el olijfolie
1 el citroensap
Verse rozemarijn
Peper, zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat het vlees hierin minimaal een uur marineren. Gril het rundvlees naar keuze rood, medium of doorbakken.

GEGRILDE KNOFLOOK CITROEN KIP

2 PERSONEN

Ingrediënten:
250 g kipfilet
1 el olie
1 el citroensap
½ el citroenrasp
2 tenen knoflook
Peper, zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de kipfilet hierin minimaal een uur marineren. Gril de kipfilet 5-8 minuten aan beide zijden,
totdat deze goed gaar is.

VARKENSHAAS SPIESJES

2 PERSONEN

Ingrediënten:
250 g varkenshaas, in stukjes
½ bosuitje
1 el olijfolie
Oregano (gedroogd)
Peper, zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat het vlees hierin minimaal een uur marineren. Rijg de stukjes varkenshaas aan een spies en gril in 15-20 minuten gaar op de barbecue. Laat een paar minuten voor serveren.

Groene salades

RAUWKOST SALADE

1 PERSOON

Ingrediënten:
50 g witte kool
100 g witlof
½ el magere kwark
½ el mayonaise
½ tl limoensap
Beetje dille
Beetje selderie

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een kom en laat de rauwkost minstens een kwartier in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

SALADE MET CHAMPIGNONS

1 PERSOON

Ingrediënten:
100 g champignons
Handje rucola
¼ komkommer
1 el olijfolie
1 tl citroensap
Zout en peper

Bereidingswijze:
Maak een dressing van een halve eetlepel olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Bak de champignons in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignons afkoelen. Meng alle ingrediënten in een kom en maak af met de dressing.

Sauzen en dips

GUACAMOLE DIP

Ingrediënten:
4 rijpe avocado’s
½ limoen, uitgeperst
½ rode ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ tomaat, in stukjes gesneden
1 el olijfolie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
1 el verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze:
Meng het vruchtvlees uit de avocado’s met het
limoensap. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten
toe aan het mengsel en meng het geheel tot een
gladde massa. Wil je hem iets pittiger?
Voeg er rode chili aan toe.
Neem niet meer dan 3 eetlepels.

MUNT-LIMOEN YOGHURT SAUS

Ingrediënten:
250 ml Griekse yoghurt 0% vet
1 limoen
3 tl vers limoensap
Klein handje verse muntblaadjes
Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Boen de limoen en rasp het buitenste groene laagje (de zest) van de vrucht. Rasp niet het witte deel mee. Hak de muntblaadjes fijn. Meng met de Griekse yoghurt en het limoensap en voeg naar smaak zwarte peper toe. Zet de saus minimaal een uur in de koelkast. Neem niet meer dan 3 eetlepels.

DRESSINGS

CAESAR DRESSING

Ingrediënten:
1 el mayonaise
1 teentje knoflook, geperst
5 blaadjes verse basilicum,
fijngehakt
1 ansjovis in stukjes gesneden
Vanaf fase 2A:
1 stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed
door elkaar.

RANCH DRESSING

Ingrediënten:
2 el Griekse yoghurt 0% vet
1 el mayonaise
½ citroen
1 el peterselie, fijngehakt
1 el dille, fijngehakt
3 stengels bieslook, fijngehakt
½ teentje knoflook, geperst
1 tl uienpoeder
Peper en zout

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

Sluit Menu
error: Content is protected !!