Workshop Eten volgens de Schijf van Vijf

Je lichaam gaat je hele leven mee; daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je volgens de “Schijf van Vijf” eet, krijg je genoeg binnen van alle producten die gezondheidswinst opleveren, plus alle benodigde voedingsstoffen om fit voor de dag te komen.  Je krijgt daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen.

De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen.

Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde, oude dag. Bovendien helpt de Schijf van Vijf je om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten.

Tijdens de workshop zul je inzicht krijgen welke categorieën/schijven er zijn en welke producten tot welke schijf behoren en wat de aanbevolen hoeveelheden uit elke schijf zijn per leeftijdscategorie. Ook leer je een evenwichtig dagmenu samen te stellen dat aan de Schijf van Vijf voldoet.

Aan het einde van de workshop ontvang je de folder ” Eten met de Schijf van Vijf ” en een hand-out met de aanbevolen hoeveelheden per leeftijdscategorie.

Kosten voor deze workshop bedragen € 15,00 p.p. inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Data volgen spoedig.

Related image

Bron: Voedingscentrum

Sluit Menu
error: Content is protected !!