Recepten

Recepten

Fase 1

Frittata met broccoli en champignons

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 eieren

100 g broccoli, fijngesneden

100 g champignons, gesneden

0.5 ui, gesnipperd

1 el kruidenkaas light

1 el olijfolie

1 teen knoflook, geperst

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak circa 5-10 minuten. Klop de eieren los en voeg de kruidenkaas toe. Giet het eimengsel over de groente en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan ruim 5 minuten stollen.


Voedingswaarde

353 Kcal

Vet 22,1 g

Koolhydraten 5,8 g

Eiwitten 18,5 g




Boerenkool met ei en geitenkaas

Bereidingstijd: 20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 eieren

100 g boerenkool, fijngesneden

½ ui, gesnipperd

3 tl verse geitenkaas

1 el olijfolie

1 teen knoflook, geperst

1 tl paprikapoeder

½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesnipperd

Peper

Zout



Bereidingswijze:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Roerbak de boerenkool kort mee en breng op smaak met de kruiden. Maak 2 kuiltjes in de boerenkool en breek in ieder kuiltje een ei. Laat circa 10 minuten stollen met de deksel op de pan. Verbrokkel de geitenkaas over de boerenkool en breng op smaak met peper en zout.


Tip:

Halveer de boerenkool en voeg 50 g cherrytomaten toe voor een intense smaakbeleving.


Voedingswaarde

338 Kcal

Vet 23,7 g

Koolhydraten 9,6 g

Eiwitten 19,6 g


Tortizza met rauwe ham en spinazie

Bereidingstijd: 30 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 PowerSlim wrap

3 plakjes rauwe ham

1 el kruidenkaas light

1 tomaat

30 g spinazie

½ teentje knoflook, geperst

¼ kleine rode ui

3 olijven, gehalveerd

1 el olijfolie

1 tl citroensap

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een kruisje op de onderkant van de tomaat en blancheer 1 minuut in kokend water. Doe de tomaat daarna in ijswater totdat die afgekoeld is en trek het velletje eraf. Snijd in stukjes en meng de knoflook. Pureer met de staafmixer tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de wrap hiermee en beleg met de rauwe ham, olijven, ringen rode ui en de kruidenkaas. Besprenkel met het citroensap en schuif de tortizza circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de tortizza uit de oven en verdeel wat spinazieblaadjes over de pizza. Maak een minisalade van de spinazie die je over hebt en maak eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, een drupje citroensap en peper en zout.


Tip:

Vanaf fase 2 lekker met een eetlepel geraspte 30+ kaas.


Voedingswaarde

395 Kcal

Vet 25,2 g

Koolhydraten 9,8 g

Eiwitten 28,2 g

 


Wentelteefjes met jam en kaneel

Bereidingstijd: 20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim witbrood

3 tl PowerSlim aardbeienjam

1 ei

1 tl roomboter

½ tl kaneel


Bereidingswijze:

Klop het ei los in een diepe schaal. Voeg de kaneel toe en roer goed door. Wentel nu de sneetjes één voor één door ei-kaneelmengsel. Verhit de boter in een pan en bak de sneetjes rondom bruin. Besmeer met de aardbeienjam en bestrooi eventueel nog met wat extra kaneel.


Tip:

Heb je nog ei-kaneelmengsel over? Giet die dan tijdens het bakken over de sneetjes.


Voedingswaarde

318 Kcal

Vet 17,1 g

Koolhydraten 6,9 g

Eiwitten 21,7 g

Runderstoofpotje

Bereidingstijd: 165 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 PowerSlim ontbijtkoek

40-50 g magere runderlap, in blokjes

100 g champignons, in kwarten

1 el olijfolie

0,25 ui, gesnipperd

2 tl tomatenpuree

3 zilveruitjes

200 ml runderbouillon

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 tl verse tijm

1 blaadje laurier


Bereidingswijze:

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de stukjes magere runderlap toe. Voeg vervolgens de laurier, tijm en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon. Zet het vuur laag met de deksel op de pan en laat 2 uur zacht sudderen. Roer af en toe door en voeg water toe indien nodig. Laat de laatste 30 minuten de zilveruitjes en champignons mee garen. Voeg de laatste 10 minuten de ontbijtkoek toe, door deze over het vlees te verkruimelen. Roer door tot dat het een glad mengsel is. Verwijder het laurierblad voor het serveren.


Tip:

Lekker met een fris-zure komkommersalade.


Voedingswaarde

368 Kcal

Vet 20,9 g

Koolhydraten 12,5 g

Eiwitten 28,5 g



Egg benedict met zalm, asperges en hollandaise saus

Bereidingstijd: 25 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim toast classic

1 klein ei

20 g gerookte zalm

100 g groene asperge(tip)s

1 el olijfolie

 

Hollandaisesaus:

1 el mayonaise

½ tl sterke mosterd

1 tl citroensap

Peper


Bereidingswijze:

Wrijf de groene asperges in met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Breng voor het gepocheerde ei ook alvast een middelgrote pan met water aan de kook. Zet het water, zodra deze kookt, op laag vuur. Maak met behulp van een lepel een draaikolk in het kokende (niet bubbelende) water. Breek het ei in een kommetje en laat het dan rechtstreeks in de draaikolk glijden. Roer voor de hollandaisesaus de mayonaise, mosterd en het citroensap goed door elkaar. Breng op smaak met peper. Verdeel de gerookte zalm over de toast, beleg met enkele asperges en het gepocheerd ei. Serveer met de rest van de asperges en de hollandaisesaus.


Voedingswaarde

376 Kcal

Vet 26,5 g

Koolhydraten 6,9 g

Eiwitten 26,7 g

Crackers met avocado, geitenkaas en tomaatjes

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim crackers

3 tl verse geitenkaas

½ avocado

100 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Handje rucola

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Prak de avocado fijn en bestrooi met een beetje peper en zout. Beleg de crackers hiermee en maak af met de verse geitenkaas, cherrytomaatjes en de rucola.


Tip:

Tomaatjes en rucola over? Maak hier een minisalade van met eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, drupje citroensap en peper en zout.


Voedingswaarde

382 Kcal

Vet 28,1 g

Koolhydraten 10,7 g

Eiwitten 16,0 g


Havermout pannenkoekjes

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim havermout

1 tl kaneel

0.5 el olijfolie

Zoetstof naar smaak


Bereidingswijze:

Bereid de inhoud van het zakje PowerSlim havermout met 100 – 110 ml water. Verhit de olie in een koekenpan en doe het beslag in de pan. Bak het pannenkoekje aan beide kanten circa 5 minuten. Besprenkel met zoetstof en strooi er een beetje kaneel over.


Tip:

Ook lekker met een beetje PowerSlim chocoladepasta of PowerSlim jam en vanaf fase 2 met peer, appel, blauwe bessen of aardbeien.


Voedingswaarde

193 Kcal

Vet 6,5 g

Koolhydraten 11,1 g

Eiwitten 20,2 g


Lees volledige recept

Broodje carpaccio met truffelmayonaise

Bereidingstijd: 2 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 PowerSlim meerzaden bolletje

1 el PowerSlim mosterd-dille dressing

2 plakjes rundercarpaccio

50 g gemengde sla

1 tomaat, in partjes

¼ komkommer, in stukjes

Pluk rucola

¼ rode ui, gesnipperd

2 tl truffelmayonaise

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Snijd met een broodmes het meerzaden bolletje doormidden. Besmeer beide helften met de truffelmayonaise. Beleg met de rucola en de rundercarpaccio, bestrooi met peper en zout en klap het broodje dicht. Maak een salade van de gemengde sla, tomaat, komkommer en de rode ui. Maak af met PowerSlim mosterd-dille dressing. Serveer met het broodje.


Voedingswaarde

338 Kcal

Vet 20,0 g

Koolhydraten 11,8 g

Eiwitten 21,2 g


Fase 2A

Pannenkoek met gebakken kaneelappeltjes en karamel zeezoutstroop

Bereidingstijd: 15 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


zakje PowerSlim pannenkoek

1 el PowerSlim karamel-zeezout stroop

½ appel in schijfjes

1 el roomboter

Kaneel


Bereidingswijze:

Doe 100 ml koud water in de shaker en meng met de inhoud van het zakje PowerSlim pannenkoek. Schud goed. Verhit de helft van de boter in een pan en bak drie kleine pannenkoekjes of een grote pannenkoek van het beslag. Doe de pannenkoekjes op een bord en dek af met folie zodat deze lekker warm blijven. Bestrooi de schijfjes appel met kaneel. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de appelschijfjes circa 2 minuten aan beide zijden. Verdeel ze over de pannenkoekjes en maak af met de karamel zeezoutstroop.


Tip: vanaf fase 2B lekker met wat geroosterde pecannoten


Voedingswaarde

274 Kcal

Vet 13,6 g

Koolhydraten 15,4 g

Eiwitten 20,3 g


Kabeljauwburger met friet van knolselderij

Bereidingstijd: 35 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


150-200 g kabeljauwfilet

200 g knolselderij

½ ei, geklopt

1 stengel lente-ui, gesnipperd

½ teentje knoflook, geperst

partje citroen

1½ el olijfolie

cayennepeper

gemalen komijnzaad

½ tl verse dille

zeezout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knolselderij in dunne frietjes en leg ze op een bakplaat. Meng de frietjes met 1 eetlepel olijfolie, een beetje cayennepeper, komijnzaad en zeezout en schuif ze voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de frietjes af en toe om. Dep ondertussen de kabeljauw droog en snijd in kleine stukjes. Meng ze in een grote kom met de lente-ui, knoflook, dille, het ei en een snufje zout. Kneed hier met je handen een stevige burger van en gebruik een bakring of een lepel om deze mooi rond te maken. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burger in circa 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de knolselderijfrietjes.


Tip:

Lekker met zelfgemaakte tzatziki.


Voedingswaarde

364 Kcal

Vet 18,3 g

Koolhydraten 11,3 g

Eiwitten 33,6 g


Rabarbercrumble

Bereidingstijd: 5 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim cantuccini kokos

50 g halfvolle kwark

200 g rabarber, in stukjes

100 g aardbeien

1 tl citroensap

1 tl kaneel

Verse munt

Vloeibare stevia


Bereidingswijze:

Breng de stukjes rabarber in een bodempje water aan de kook. Kook circa 10 minuten totdat ze zacht zijn. Roer regelmatig goed door. Giet het water af en pureer de rabarber met de staafmixer tot een moes. Voeg citroensap, kaneel en zoetstof naar smaak toe en meng door elkaar. Serveer de kwark in een schaaltje met daarbovenop de rabarbermoes en aardbeien. Verkruimel vervolgens de cantuccini eroverheen. Serveer met een blaadje verse munt en eventueel nog wat kaneel.


Voedingswaarde

334 Kcal

Vet 11,9 g

Koolhydraten 22,0 g

Eiwitten 27,6 g

Pasta Alfredo met kip en gestoomde spinazie

Bereidingstijd: 25 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim penne

40-50 g gerookte kipfilet in stukjes

150 g spinazie

20 g roomboter in dunne plakjes

50 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

versgemalen peper

zout


Bereidingswijze:

Kook de penne circa 15-20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Zet na ongeveer 5 à 10 minuten een metalen vergiet of een stoommandje, gevuld met de spinazie, op de pan en doe de deksel er weer op. Laat de spinazie ongeveer 5 minuten stomen. Verwarm een bord (eventueel in de oven) en leg hier daarna de plakjes boter op. Giet de pasta af en houd ongeveer 25 ml van het kookvocht even apart. Verdeel de pasta over de boter op het bord. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en besprenkel met het kookvocht. Meng, met behulp van een lepel en vork, de pasta met de boter en de kaas tot deze zijn gesmolten. Meng nu de gestoomde spinazie en de stukjes kip er doorheen. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.


Voedingswaarde

535 Kcal

Vet 33,2 g

Koolhydraten 7,4 g

Eiwitten 49,7 g


Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree en champignons

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


120-150 g rundertartaar

125 g bloemkool

75 g zuurkool

5 champignons

3 tl Philadelphia light

1 el geraspte 30+ kaas

1 el olijfolie

nootmuskaat

zout

peper


Bereidingswijze:

Kook of stoom de bloemkool in circa 10 minuten gaar en pureer het daarna met de staafmixer. Roer de roomkaas erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de zuurkool met eventueel een beetje water in een pan en laat op midden hoog vuur in circa 4 à 5 minuten warm worden. Verhit de olie in de pan en bak de rundertartaar in circa 5-7 minuten gaar en bak vervolgens de champignons nog even kort mee. Roer alles door elkaar en strooi tenslotte de geraspte kaas eroverheen.


Voedingswaarde

365 Kcal

Vet 21,7 g

Koolhydraten 5,2 g

Eiwitten 34,7 g


Cheesecake framboos

Bereidingstijd: 130 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 zakjes PowerSlim boter vanille biscuitjes

1 el gesmolten roomboter

250 g magere kwark

1 zakje PowerSlim dessert framboos cheesecake

8 tl Powerslim aardbeienjam

extra:

kleine springvorm (12cm)

keukenmachine



Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier. Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van het zakje PowerSlim framboos cheesecake dessert door de kwark met een lepel. Week ondertussen het gelatineblaadje 5 minuten in een bodempje koud water. Warm het water, met het blaadje erin, op in een pannetje totdat deze volledig is opgelost. Even laten afkoelen en dan door het mengsel roeren. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast. Besmeer de taart voor het serveren met de jam.


Tip: zonder de verse frambozen ook geschikt voor Fase 1


Voedingswaarde

131 Kcal

Vet 4,9 g

Koolhydraten 7,5 g

Eiwitten 14,2 g



Roerbakschotel met varkensfilet

Bereidingstijd: 20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


150 g fijne sperzieboontjes, in stukjes van 4 cm, kort voorgekookt

150 g champignons in stukjes

100 g varkensfilet of blanke schnitzel in blokjes

50 g hamblokjes

½ ui, in stukjes

1 el Kikkoman sojasaus

1 el olijfolie

1 tl sambal Oelek

zout

peper


Bereidingswijze:

Meng het vlees met de olie, sojasaus, sambal en een beetje peper en zout. Laat het minimaal 15 min. marineren. Bak het vlees ca. 3 min. en voeg de ui en champignonstukjes toe. Laat nog ca. 3 minuten bakken en voeg de boontjes toe. Roerbak het geheel tot de boontjes gaar zijn en warm op het laatst de hamblokjes nog even mee.


Voedingswaarde

399 Kcal

Vet 18,2 g

Koolhydraten 13,1 g

Eiwitten 40,5 g


Aubergine lasagne

Bereidingstijd: 40 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


120-150 g rundertartaar

½ aubergine, in dunne plakken gesneden over de lengte (kaasschaaf)

20 g 30+ kaas

1 tomaat, in stukjes

1 tl tomatenpuree

½ ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 el olijfolie

1 el Boursin cuisine light

Italiaanse kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie en paprikapoeder


Bereidingswijze:

Verwarm 1 el olie in een pan. Fruit de uit en voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe. Bak vervolgens de tartaar rul. Voeg de tomatenpuree, Boursin cuisine light, tomaat en de kruiden toe en laat het geheel even sudderen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop een laagje aubergineplakjes. Herhaal dit totdat de saus en de aubergine verdeeld is en eindig met een laagje saus. Strooi de kaas eroverheen en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.


Voedingswaarde

463 Kcal

Vet 22,6 g

Koolhydraten 10,9 g

Eiwitten 34,4 g


Broccoli met knoflook en kaas

Bereidingstijd: 30 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


150 g broccoli in roosjes

4-6 el kaas 30+, geraspt

1 teentje knoflook, geperst

1 el olijfolie

peper


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook of stoom de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Doe de olijfolie in een ovenschaaltje en meng met de geperste knoflook. Giet de broccoli af en meng goed met de knoflook en de olie. Bestrooi met de geraspte kaas en zet voor 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Breng eventueel op smaak met wat peper.


Voedingswaarde

259 Kcal

Vet 19,0 g

Koolhydraten 2,4 g

Eiwitten 17,4 g


Fase 2B

Courgette spaghetti met geroosterde tomaat en geitenkaas

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)

200 g courgette, geschaafd in linten

100 g cherrytomaten, gehalveerd

1 el pijnboompitten

2 el olijfolie

1 takje tijm, fijngehakt

1 takje basilicum, fijngehakt

1 teentje knoflook, geperst

1 el pesto

Zout

Peper


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.


Voedingswaarde

516 Kcal

Vet 37,9 g

Koolhydraten 19,6 g

Eiwitten 22,6 g


Geroosterd brood met verse geitenkaas-avocadosalade en komkommer

Bereidingstijd: 15  min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1-2 sneetjes koolhydraatarm of volkoren brood

90 g verse geitenkaas

200 g komkommer in schijfjes

½ avocado

Versgemalen peper

Zout


Bereidingswijze:

Rooster de sneetjes brood onder de grill. Prak de avocado met behulp van een vork en meng met de geitenkaas. Voeg versgemalen peper en wat zout toe en roer nog eens goed door. Beleg de sneetjes met geitenkaas-avocadosalade en de schijfjes komkommer. Serveer de komkommer, die je eventueel over hebt, er los bij.


Tip:

Voor wat extra pit kun je wat fijngesneden rode peper toevoegen aan de gerookte geitenkaas-avocadosalade.


Voedingswaarde

438 Kcal

Vet 33,7 g

Koolhydraten 13,0 g

Eiwitten 17,4 g



Glutenvrije wolkenbroodjes

Bereidingstijd: 30 min


Ingrediënten:


PowerSlim aardbeienjam

3 eieren, gesplitst

75 g hüttenkäse

0,25 tl bakpoeder

1 el maanzaad

Zout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het eiwit in een vetvrije schaal en de eidooiers in een andere schaal. Klopt het eiwit stijf met een mespuntje zout. Mix het eigeel met de hüttenkäse en bakpoeder tot een luchtig geheel. Spatel de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit. Schep vervolgens 10 hoopjes op het bakpapier van de bakplaat. Bestrooi de wolkenbroodjes met maanzaad en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Laat de wolkenbroodjes afkoelen en besmeer met de PowerSlim aardbeienjam. Het recept is gebaseerd op 10 broodjes. De voedingswaardes zijn berekend voor twee wolkenbroodjes, dat één eetmoment voor één persoon vormt.



Tip:

Gebruik ook eens of andere pitten of zaden zoals chiazaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten etc. en/of bestrooi de glutenvrije wolkenbroodjes met verse kruiden voor een intense smaakbeleving.


Voedingswaarde 2 wolkenbroodjes

67 Kcal

Vet 4,4 g

Koolhydraten 0,5 g

Eiwitten 6,3 g


Heilbot met spinazie, prei en pijnboompitten

Bereidingstijd: 20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


150-200 g heilbotfilet

100 g prei in ringen

100 g verse spinazie

¼ ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

2 el olijfolie

1 el pijnboompitten

1 schijfje citroen

Kerriepoeder

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en zet even apart. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak circa 2-3 minuten per kant. Schep de vis eruit en houd warm met aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in een wokpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Doe de prei in dezelfde pan en roerbak circa 3 minuten. Voeg de spinazie en de pijnboompitten toe aan de prei en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout en wat kerriepoeder. Doe de groenten, samen met de vis, op een bord. Serveer met het schijfje citroen.


Voedingswaarde

462 Kcal

Vet 31,0 g

Koolhydraten 8,7 g

Eiwitten 34,2 g

Broodje gezond

Bereidingstijd: 5 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1-2 sneetjes volkorenbrood

Roomboter

1 plakje beenham

1 plak 30+ kaas

½ komkommer, in plakjes

1 tomaat, in plakjes

3 augurken, in plakjes

1 el (citroen)mayonaise

75 g gemengde sla

75 g gerookte kipfiletreepjes


Bereidingswijze:

Besmeer de boterham met roomboter en beleg met wat sla, ham, kaas, tomaat, komkommer, augurk en mayonaise. Meng de overige sla met de kipfiletreepjes en serveer ernaast.


Voedingswaarde

Energie 

370 Kcal

Vet 19,5 g

Koolhydraten 19,9 g

Eiwitten 25,9 g



Havermout met gebakken peer en geroosterde walnoten

Bereidingstijd: 15 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zakje PowerSlim havermout

½ peer, geschild en in partjes

5 walnoten

½ el roomboter

Snufje kaneel


Bereidingswijze:

Rooster de walnoten in een koekenpan en zet even apart. Verhit de roomboter in dezelfde pan en bak de partjes peer circa 5-8 minuten. Bestrooi met een beetje kaneel. Doe ondertussen 160 ml water in de shaker en meng met de inhoud van het zakje havermout. Warm circa 3 minuten op in een pannetje. Doe de havermout in een kom, samen met de peer en de walnoten. Maak eventueel af met nog een beetje extra kaneel.


Voedingswaarde

306 Kcal

Vet 14,2 g

Koolhydraten 19,2 g

Eiwitten 22,3 g


Koolhydraatarme lasagne

Bereidingstijd: 50 min


Ingrediënten voor 4 personen:


1 verpakking PowerSlim lasagne

2 pakken tomatenblokjes

2 tenen knoflook, gesnipperd

2 uien, gesnipperd

150 g broccoli, in kleine roosjes en steeltjes

1 groene paprika, in blokjes

1 courgette, in plakjes

200 g mager rundergehakt

1 pakje (schouder)ham, in plakjes

1 bol mozzarella light, in plakjes

3 el Italiaanse kruiden

3 el olijfolie

Zout

Peper

Extra: ovenschaal


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ËšC. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin alle groenten met de knoflook 5 minuten. Meng de gezeefde tomaten door de groentemix. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg het groente-tomatenmengsel toe en breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laagje saus. Leg er vervolgens een paar plakjes ham overheen, gevolgd door een aantal lasagnebladen. Herhaal deze cyclus. Eindig met een laagje saus en verdeel hierover de mozzarellaplakken. Plaats circa 35 minuten in de oven.


Voedingswaarde

382 Kcal

Vet 22,0 g

Koolhydraten 17,2 g

Eiwitten 28,9 g


Rucola met geitenkaas, verse vijg en pecannoten

Bereidingstijd: 5 min


Ingrediënten voor 1 persoon:

90-100 g verse geitenkaas

50 g rucola

¼ komkommer in stukjes

1 verse vijg in partjes

5 pecannoten, geroosterd

1 el balsamicoazijn


Bereidingswijze:

Leg de rucola op een bord en verdeel de komkommer, partjes vijg en de pecannoten eroverheen. Verbrokkel vervolgens de geitenkaas over de salade en besprenkel met de balsamicoazijn.


Voedingswaarde

401 Kcal

Vet 29,6 g

Koolhydraten 14,3 g

Eiwitten 17,0 g


Fase 2C

Winterse boerenkoolsalade met pompoen

Bereidingstijd: 40 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


100 g pompoen, draden en zaden verwijderd

50 g boerenkool, fijngesneden

90-100 g geitenkaas

5 zwarte olijven, gehalveerd

2 el olijfolie

1 teentje knoflook, geperst

1 el pompoenpitten

½ rode peper, fijngesneden

1½ citroensap

1 el kappertjes

1 takje rozemarijn, fijngehakt

Zout

Peper


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng in een kom de helft van de knoflook, peper, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie om een dressing te maken. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer nogmaals goed door. Verdeel de dressing over de boerenkool en laat circa 15 minuten intrekken, zodat de boerenkool wat zachter wordt. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes. Doe de blokjes in een pan, breng aan de kook en laat koken totdat ze net niet gaar zijn. Giet het water af en doe de pompoen in een ovenschaal. Besprenkel de pompoen met de resterende olijfolie en verdeel de overgebleven knoflook en de rozemarijn eroverheen. Zet voor circa 10 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven en voeg als laatste stap de olijven, boerenkool, kappertjes en pompoenpitten toe. Verbrokkel de rest van de geitenkaas over de salade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.


Tip:

In plaats van geitenkaas kan je ook kiezen voor feta of mozzarella.


Voedingswaarde

Energie 

Kcal 555 Kcal

Vet 44,4 g

Koolhydraten 13,4 g

Eiwitten 21,0 g


Bloemkoolcouscous met biefstukreepjes

Bereidingstijd: 40 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


120-150 g biefstuk in reepjes

150 g bloemkool

75 g maïs

1 wortel, geraspt

1 el Kikkoman sojasaus

1 el olijfolie

1 teentje knoflook geperst

Peper

Zout

Extra: keukenmachine


Bereidingswijze:

Meng de Kikkoman sojasaus samen met 1 knoflookteentje in een kom. Voeg de biefstukreepjes toe en laat voor circa 20 minuten marineren. Snijd de bloemkool in stukken en maal in de keukenmachine fijn tot kleine korreltjes. Verhit de olijfolie in een pan, voeg het andere teentje knoflook toe en bak de biefstukreepjes aan beide kanten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Voeg de bloemkoolcouscous, maïs en geraspte wortel toe en bak nog voor circa 10 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.


Tip:

Eventueel garneren met verse kruiden (basilicum, tijm en/of rozemarijn etc.).


Voedingswaarde

369 Kcal

Vet 13,9 g

Koolhydraten 21,7 g

Eiwitten 34,7 g


Kikkererwtensalade met feta en groene dressing

Bereidinsgtijd:  20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


Salade:

90-100 g feta light

1 opscheplepel gekookte kikkererwten

25 g rucola

25 g verse spinazie

100 g tomaatjes, gehalveerd

¼ avocado in stukjes

½ rode ui

Plukje tuinkers

 

Dressing:

2 el olijfolie extra vierge

1 tl citroensap

1 el platte peterselie, fijngehakt

Peper en zout


Bereidingswijze:

Verdeel de rucola en de verse spinazieblaadjes op een bord en meng met de kikkererwten, stukjes tomaat, avocado en de rode ui. Brokkel de feta eroverheen en meng de salade met de dressing. Garneer met de tuinkers.


Tip:

Lekker met een eetlepel geroosterde pijnboompitten.


Voedingswaarde

531 Kcal

Vet 40,0 g

Koolhydraten 14,7 g

Eiwitten 23,2 g


Romige chocolade kwark

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


3 tl PowerSlim chocolade hazelnootpasta

150-200 g halfvolle kwark

5 walnoten, kort geroosterd

Optioneel: vloeibare zoetstof


Bereidingswijze:

Doe de helft van de kwark in een glaasje en verdeel de PowerSlim chocolade hazelnootpasta eroverheen. Doe de rest van de kwark in het glaasje en verkruimel de walnoten er als topping overheen. Breng eventueel nog op smaak met een paar druppeltjes vloeibare zoetstof en meng goed door elkaar.


Tip:

Ook lekker met Griekse yoghurt 5% vet, Hüttenkäse of naturel sojayoghurt.


Voedingswaarde

327 Kcal

Vet 22,4 g

Koolhydraten 8,2 g

Eiwitten 20,4 g


Maaltijdsoep tomaat

Bereidingstijd: 25 min


Ingrediënten voor 4 personen:


2uien, fijngesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 blikken gepelde tomaten

1 gele paprika, in blokjes

1 groene paprika, in blokjes

1 winterpeen in schijfjes

600 g verse soepballetjes

2 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

1 tl paprikapoeder

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Verhit olie in een grote pan. Bak hierin de ui met knoflook in 1 minuut glazig. Voeg de tomaten uit blik, oregano, paprikapoeder, peper en zout toe en breng aan de koook. Laat 5 minuten koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur. Voeg de paprika's en winterpeen toe. Laat een paar minuten koken. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes tot deze gaar zijn.


Voedingswaarde

492 Kcal

Vet 31,4 g

Koolhydraten 17,3 g

Eiwitten 32,3 g


Kip rucola broodje

Bereidinsgtijd: 5 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 à 2 sneetjes volkoren brood, geroosterd

Roomboter

2 el Philadelphia naturel light

100 g gerookte kipfilet (vleeswaren)

5 olijven, in plakjes

5 cherrytomaten

1 schaaltje rucola

100 g radijsjes

Peper


Bereidingswijze:

Besmeer de boterham dun met roomboter en Philadelphia. Leg hierop de kipfilet, olijfjes, tomaten en rucola. Bestrooi met peper. Serveer met een bakje radijsjes.


Voedingswaarde

298 Kcal

Vet 12,8 g

Koolhydraten 21,1 g

Eiwitten 24,7 g


Herfstachtige stoofschotel met pompoen, kipfilet en walnoten

Bereidingstijd: 50 min


Ingrediënten voor 4 personen:


500 g kipfilet in stukjes

500 g pompoen, draden en zaden verwijderd

2 rode uien, fijngesnipperd

20 ongezouten walnoten, grof gehakt

10 zwarte olijven, gehalveerd

1 teentje knoflook, geperst

250 ml kippenbouillon

4 el olijfolie

Zout

Peper


Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in stukjes. Breng de kip op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan, fruit de ui en bak de kip in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de bouillon, pompoen, knoflook, walnoten en olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens om en zet de braadpan in de oven voor circa 40 minuten op 180 graden.


Voedingswaarde

527 Kcal

Vet 37,9 g

Koolhydraten 7,9 g

Eiwitten 36,3 g


Fase 3

Banana pancakes (Fase 3C)

Bereidingstijd: 10 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 eieren

1 banaan, geprakt

1 mespunt kaneelpoeder

1 el olijfolie of boter


Bereidingswijze:

Klop de eieren los met de banaan en de kaneelpoeder. Verwarm een eetlepel boter of olie in een pan. Gebruik per pannenkoekje 1 eetlepel beslag. Wacht totdat er kleine luchtbelletjes ontstaan in de pannenkoek, draai deze dan om.


Let op: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C


Voedingswaarde

323 Kcal

Vet 19,4 g

Koolhydraten 21,9 g

Eiwitten 13,5 g


Vegetarische erwtensoep

Bereidingstijd: 90 min


Ingrediënten voor 8 personen: 


500 g spliterwten

2 wortels in stukjes

1 prei in stukjes

½ knolselderij in stukjes

1 ui, gesnipperd

Paar takjes selderij, fijngehakt

1 laurierblaadje


Bereidingswijze:

Breng 2 liter water aan de kook en voeg de spliterwten, ui en het laurierblaadje toe. Laat 45 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de prei, wortels, knolselderij en de selderij en voeg deze toe aan de soep en kook nog 30 minuten. Voeg naar smaak nog een beetje zout toe. Verwijder het laurierblaadje bij serveren.


Tip:

Lekker met roggebrood en verse geitenkaas.


Voedingswaarde

259 Kcal

Vet 1,4 g

Koolhydraten 43,2 g

Eiwitten 15,2 g

Clubsandwich met kip

Bereidingstijd: 20 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 sneeën volkorenbrood

50-70 g kipfilet

2 plakjes bacon, uitgebakken

1 gekookt ei

50 g veldsla

1 tomaat

50 g komkommer in schijfjes

1 tl pesto

1 el mayonaise

Kipkruiden


Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in dunne plakken en bestrooi deze met kipkruiden. Bak de plakken kipfilet ca. 2 minuten per kant. Rooster de boterhammen. Meng de mayonaise met de pesto en besmeer de toast hiermee. Beleg 1 snee toast met de sla, komkommer en tomaat. Leg daarop vervolgens de kip, uitgebakken bacon en plakjes gekookt ei. Dek af met de andere snee toast. Snijd de sandwich diagonaal doormidden en steek een prikker door beide helften om alles bij elkaar te houden.


Voedingswaarde

Energie 

452 Kcal

Vet 20,3 g

Koolhydraten 31,0 g

Eiwitten 33,1 g


Gegrilde zoete aardappel met ei, avocado en cherrytomaatjes

Bereidingstijd: 25 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 gekookte eieren in plakjes

200 g cherrytomaatjes

2 plakken van een grote zoete aardappel van circa 1-2 cm dik

½ avocado

1 el olijfolie

1 tl chiazaad


Bereidingswijze:

Bestrijk de plakken zoete aardappel met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de plakken in circa 15 minuten gaar. Keer de plakken regelmatig om. Laat de plakken even afkoelen en verdeel de avocado en de plakjes ei over de zoete aardappel. Bestrooi met chiazaad en serveer met de cherrytomaatjes.


Voedingswaarde

651 Kcal

Vet 40,0 g

Koolhydraten 47,3 g

Eiwitten 18,7 g

Bloemkool oevenschotel

Bereidingstijd: 30 min


Ingrediënten voor 4 personen:


500 g rundergehakt

4 aardappels, geschild en in stukjes

400 g bloemkool, in stukjes

100 g wortel, in stukjes

200 g gepelde tomaten, in stukjes

1 ui, gesnipperd

100 g geraspte 30+ kaas

4 tl tomatenpuree

2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden

100 ml runderbouillon

2 el olijfolie

Scheutje halfvolle melk

2 el gesmolten roomboter

1 tl tijm

Nootmuskaat

Peper

Zout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de aardappels en bloemkool beetgaar in circa 5-10 minuten Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 minuten rul. Voeg de wortel en de tijm toe en roerbak circa 5 minuten mee. Meng het groente-gehaktmengsel met de tomatenpuree, de bouillon en de gepelde tomaten en laat dit pruttelen totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels en de bloemkool af. Maak een puree van de aardappels, bloemkool, roomboter, melk, nootmuskaat, de helft van de kaas, zout en peper. Giet het groente-gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree over het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eventueel kun je de ovenschotel nog even onder de grill zetten voor een mooi goudbruin korstje.


Voedingswaarde

549 Kcal

Vet 34,9 g

Koolhydraten 19,8 g

Eiwitten 36,1 g

Couscous met wintergroenten (Fase 3C)

Bereidingstijd: 30 min


Ingrediënten voor 1 pesroon:


120-150 g biefstuk

1 opscheplepel volkoren couscous

50 g knolselderij, in blokjes

50 g koolrabi, in blokjes

50 g prei, in halve ringen

½ ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 el zonnebloemolie

1 mespunt kaneelpoeder

1 mespunt gemberpoeder

1 mespunt sambal

1 el koriander, fijngehakt

1 el bladselderij, fijngehakt

Zout

Peper


Bereidingswijze:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de knolselderij, koolrabi, prei, kaneel, gember, sambal en een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi ondertussen de biefstuk royaal met peper en zout en bak in een koekenpan ca. 3 minuten per zijde. Zet het vuur uit en bedek de pan met aluminiumfolie. Laat de biefstuk nog 3 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie schuine plakken. Meng de groenten en kruiden met de couscous en verdeel de biefstukplakjes erover.


Voedingswaarde

466 Kcal

Vet 32,0 g

Koolhydraten 21,2 g

Eiwitten 23,4 g



Spaanse tortilla

Bereidingstijd: 25 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


2 eieren

5 gekookte krielaardappeltjes, in plakjes

½ rode paprika, in blokjes

1 ui, fijn gesneden

1 teen knoflook, fijn gesneden

2 el olijven, in plakjes

2 el geraspte kaas 20+

1 el olijfolie


Bereidingswijze:

Klop in een kom de eieren los met een vork en voeg de knoflook, kaas en olijven toe. Roer goed door. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui glazig, voeg de paprika en krieltjes toe en bak 3 minuten omscheppend bruin. Voeg het eimengsel toe aan de pan en laat circa 15 minuten bakken op laag vuur. Is de bovenkant niet gaar en de onderkant bruin? Keer de omelet dan om met een bord en bak nog enkele minuten aan de andere kant voor een mooie bruine kleur. Vul aan met een schaaltje rauwkost.


Tip:

Ook koud lekker.


Voedingswaarde

468 Kcal

Vet 27,0 g

Koolhydraten 31,2 g

Eiwitten 25,0 g


Blauwe bessen smoothie

Bereidingstijd: 6  min


Ingrediënten voor 1 persoon:


150-200 g halfvolle kwark

100 g blauwe bessen

1-2 el havermout

1 tl zoetstof


Bereidingswijze:

Doe de kwark, bessen, havermout en de zoetstof in de blender. Pureer tot de gewenste dikte. Houd eventueel nog wat bessen apart om te garneren.

Ingrediënten:

150-200 g halfvolle kwark

100 g blauwe bessen

1-2 el havermout

1 tl zoetstof


Voedingswaarde

225 Kcal

Vet 7,3 g

Koolhydraten 18,8 g

Eiwitten 18,5 g


Lees volledige recept

Pofaardappel met zalm

Bereidinsgtijd:  40 min


Ingrediënten voor 1 persoon:


1 zalmfilet

1 grote (vastkokende) aardappel met schil

2 el zure room

1 tl bieslook, fijngeknipt

1 tl dille, fijngeknipt

300 g verse spinazie, gewassen

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijn gesneden

1 el olijfolie

Peper en zout


Bereidingswijze:

Boen de aardappel schoon, prik met een vork enkele gaatjes in de schil en plaats 10-15 minuten in de magnetron. Wikkel hem vervolgens in aluminiumfolie en leg apart. Meng de zure room met bieslook, dille, peper en zout. Bedek het stoommandje of vergiet met een vel bakpapier en plaats de zalm erop. Bestrooi met peper en zout. Doe een klein bodempje water in een kookpan en breng aan de kook. Hang het vergiet of stoommandje erin, deze mag het water niet raken! Plaats het deksel op de pan en gaar de zalm in 5-7 minuten mooi rosé. Verhit de olie in een wok fruit de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok nog enkele minuten. Open het aluminiumfolie aan de bovenkant, kruis de aardappel in met een mes en vul de ontstane sleuven met de saus. Serveer met de spinazie en gestoomde zalm.


Voedingswaarde

574 Kcal

Vet 37,6 g

Koolhydraten 27,6 g

Eiwitten 31,3 g



Share by: