Blogopmaak

Waarom is PowerSlim zo effectief

Saskia van Trigt • nov. 26, 2019

Waarom is PowerSlim zo effectief?

Waarom is PowerSlim zo effectief?
Misschien heb je wel al eens gehoord over PowerSlim of ken je misschien iemand die succesvol is afgevallen met PowerSlim en wil je er wat meer over weten. Graag leg ik je uit hoe het werkt en waarom PowerSlim ook jou kan helpen met het behalen van je streefgewicht.


Overgewicht, hoe ontstaat het en welke rol spelen calorieën?

We spreken van overgewicht bij een BMI (Body Mass Index) van 25 of meer. Bij een BMI van 30 of meer is er zelfs sprake van ernstig overgewicht oftewel obesitas. 

Overgewicht ontstaat als de energiebalans verstoord is. De energiebalans is in evenwicht als het lichaam evenveel energie (calorieën) verbruikt als wordt opgenomen met eten. Je komt niet bij, maar valt ook niet af. 

Wanneer er echter meer energie (calorieën) wordt opgenomen (gegeten) dan het lichaam verbruikt dan worden de extra calorieën opgeslagen in de vorm van vet. Je gewicht zal dus toenemen.

Nu zal je misschien denken, dan ga ik gewoon minder calorieën eten en dan val ik af, simpel toch? Toch is het niet zo simpel.

Allereerst heeft je lichaam calorieën nodig als brandstof. Net zoals een auto benzine nodig heeft. Koolhydraten, eiwitten en vetten uit onze voeding leveren deze calorieën. In voeding wordt de energie uitgedrukt in kilocalorieën (kcal). Eén gram koolhydraten bevalt 4 kcal, één gram eiwitten levert ook 4 kcal, één gram vet levert 9 kcal. Hoewel alcohol geen voedingsstof is levert ook alcohol energie, namelijk 7 kcal per gram.

Het aantal calorieën dat je op een dag verbrandt is afhankelijk van je stofwisseling, niet te verwarren met je spijsvertering of je stoelgang. Elke dag hebben we een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om te kunnen functioneren en in leven te blijven (kloppen van je hart, ademhalen, voedsel te verteren enz). Dit wordt ruststofwisseling genoemd, dus de hoeveelheid calorieën die je lichaam verbruikt als je de hele dag op een stoel zou blijven zitten. 

Je hoeveelheid spiermassa heeft een grote invloed op je ruststofwisseling. Spieren verbruiken 24 uur per dag energie. Het zijn dus grote calorieverbranders. Als je gaat afvallen is het dus belangrijk om geen spiermassa kwijt te raken, anders wordt je stofwisseling trager. Een toename van spiermassa door bijvoorbeeld krachttraining, zorgt juist voor een verhoogde ruststofwisseling. Behalve de omvang van je spiermassa zijn er meer factoren die invloed hebben op je stofwisseling, zoals je leeftijd, hormonen en geslacht. Zo hebben mannen over het algemeen een hogere ruststofwisseling dan vrouwen omdat ze meer spiermassa hebben. Ze hebben dan ook meer calorieën op een dag nodig.

De stofwisseling van mensen onderling kan dus verschillen. Toch is overgewicht meestal niet te wijten aan verschillen in stofwisseling. Slechts bij 5-10% van de mensen spelen genetische factoren een rol. De oorzaak ligt in de meeste gevallen bij te weinig bewegen en te veel en verkeerd eten. 


Als ik wil afvallen, dan ga ik toch gewoon minder (calorieën) eten? 

De klassieke caloriebeperkte diëten zijn inderdaad gebaseerd op het eten van minder calorieën. We eten dan van alles een beetje minder of eten bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet meer. Dit alles om maar wat af te vallen. Omdat bij een caloriebeperkt dieet alle voedingsstoffen (koolhydraten, vetten en eiwitten) worden beperkt, denkt het lichaam dat er een periode van schaarste is aangebroken en gaat daarom zuinig om met de aangeboden energie (calorieën). Dit betekent dat afvallen vaak niet lukt of heel moeizaam verloopt. 

Zoals ik net al vertelde worden bij een caloriebeperkt dieet alle voedingsstoffen beperkt. Hierdoor ontstaat een tekort, waardoor een deel van de spiermassa wordt afgebroken om als energiebron te gebruiken. Zoals eerder gezegd verbruiken spieren veel energie (calorieën). Als dus je spieren afgebroken worden dan krijg je een tragere ruststofwisseling. Je zal dus steeds minder moeten gaan eten om te blijven afvallen. Dit merk je niet meteen, want je valt wel af; spieren zijn immers zwaarder dan vet. Maar zodra je stopt met je dieet dan word je vaak zwaarder dan voorheen. Dit wordt het bekende ‘jojo-effect’ genoemd.


Waarom werkt de PowerSlim afslankmethode dan wel?

Waarom werkt PowerSlim dan wel zal je je misschien afvragen? De PowerSlim afslankmethode is niet gebaseerd op minder eten, maar op ánders eten. Door de unieke samenstelling van de producten, namelijk meer eiwitten dan koolhydraten, blijft je spiermassa intact. Je stofwisseling wordt dus niet vertraagd. Omdat er minder koolhydraten worden aangevoerd met de voeding, worden de van nature in het lichaam aanwezige koolhydraten opgebruikt. Na drie dagen ben je door deze voorraad heen en vindt er een verandering in je stofwisseling plaats. Het lichaam heeft dan geen andere keuze dan over te schakelen op de reservebrandstof, je opgeslagen lichaamsvet. Hierbij komen er een stofjes vrij die we ‘ketonlichamen’ noemen. De fase van vetverbranding wordt daarom ook ‘ketose’ genoemd. Zolang er minder koolhydraten worden aangevoerd, blijft het lichaam vet verbranden. Je blijft dus afvallen. Dus als je weer koolhydraten eet, ook al is het maar een beetje, stopt het verbranden van de vetreserves, omdat je stofwisseling verandert. Het is daarom belangrijk als je met PowerSlim start om je precies aan de voorschriften van het programma te houden.

Met het PowerSlim afslankprogramma verbrand je dus geen spieren en wordt je stofwisseling bevorderd. Het programma bestaat uit drie fases, waarin een geleidelijke opbouw naar koolhydraten plaatsvindt, waarmee je het bereikte streefgewicht stabiliseert en leert vast te houden. Hierover meer in een volgende blog .

Wil je dus op een effectieve, makkelijke, maar ook smaakvolle manier afvallen, dan is PowerSlim dé afslankmethode voor jou!




door Saskia van Trigt 20 mrt., 2020
Wanneer je tegenwoordig uiteten gaat kies je al snel voor een hip en trendy restaurant in plaats van een klassiek pannenkoekrestaurant. Echter zijn de afgelopen jaren het aantal restaurants, gespecialiseerd in pannenkoeken, ruimschoots toegenomen. De nieuwe restaurants hebben een metamorfose ondergaan. Ze voldoen aan de laatste ontwikkelingen en trends en zijn uitgesprokener dan de traditionele variant. Traditionele pannenkoek Wanneer ik in de literatuur duik zie ik dat de roots van de pannenkoek niet in Nederland, maar in China of Nepal ligt. Dit oude recept, bestaande uit boekweit, werd door kruisvaarders mee teruggenomen naar Europa in de 12e eeuw. Hieruit volgde een Nederlandse receptuur bestaande uit boekweit, water, melk, eieren, gesmolten boter en een vleugje bloem. De jaren die daaropvolgende begon deze variant steeds meer te lijken op de variant die we nu kennen. De traditionele pannenkoek bestaat uit meel, ei, melk en zout. Deze ingrediënten worden met elkaar gemixt tot een glad beslag en in een verhitte koekenpan met vetstof gebakken. Ze worden opgerold en met een zoete (fruit, (poeder)suiker, honing, kaneel) of hartige (spek en kaas) vulling gegeten. Dit kan zowel warm als koud. Wat is verschil met vroeger? Er is bewust gekozen om het roer volledig om te gooien en de traditionele formule in te ruilen voor een nieuwe ‘gezondere’ variant door geen suiker, zout en/of vet toe te voegen. Ook is het klassieke meel ingeruild voor een hippere variant zoals amandel-, kokos-, haver- of quinoameel aangevuld met groente, fruit en/of zuivel. Ook zie je steeds vaker pannenkoeken gemaakt van zoete aardappel op het menu verschijnen. Gezond? De traditionele pannenkoek is een goede vuller, maar een volwaardige maaltijd is het niet te noemen. Dit komt omdat het hoofdingrediënt witte bloem is, waar verder geen voedingsstoffen inzitten. Hierdoor bevat het product weinig vezels, vitaminen en mineralen, maar wel snelle koolhydraten. Deze snelle koolhydraten zorgen voor schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. Na het eten van een traditionele pannenkoek, het liefst met een zoete vulling, zal je bloedsuikerspiegel dan ook snel stijgen. De gezondere varianten bevatten doorgaans minder én gezondere meelsoorten, die aangevuld worden met eiwitten in de vorm zuivel of eiwitpoeders, groente en fruit. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de pannenkoek meer voedingstoffen bevatten (vezels, vitaminen en mineralen), minder koolhydraten en meer eiwitten. Dit alles heeft een gunstiger effect op onze bloedsuikerspiegel. Hiermee bedoel ik, dat onze bloedsuikerspiegel minder snel zal stijgen. Hierdoor zijn we langer verzadigd en voorkom je overeten. Hoe maak ik zelf een verantwoorde variant? Je kunt zelf een verantwoorde variant maken door: • Vervang witte bloem in ieder geval door een volkoren variant, maar kies liever voor amandel-, kokos-, haver- of quinoameel; • Gebruik kokosolie, olijfolie (voor te bakken en braden) of roomboter; • Kies voor groenten! Vul de pannenkoek met roerbakgroenten of beleg met spinazie en champignons of aubergine en tomaat; • Liever zoet? Kies dan voor fruit, bijvoorbeeld een variant met warme appel en kaneel. Let op! Bovengenoemde varianten zijn niet toegestaan in de eerste fases van PowerSlim, vanwege de koolhydraten. De hippe pannenkoek en PowerSlim Tijdens het PowerSlim programma letten we strikt op de koolhydraat- en eiwitinname. Dit doen we om ervoor te zorgen dat je in de vetverbranding raakt en gaat afvallen. Ook de verantwoorde pannenkoek bevat, vanwege het meel en de fruitsoorten, vaak meer koolhydraten dan tijdens het programma is toegestaan. Wees niet getreurd. Met de PowerSlim pannenkoek, de PowerSlim American pancakes appel-kaneel en het nieuwe PowerSlim flensje appel kaneel, tover je heerlijke gerechten op tafel. Hier per fase één suggestie. Hopelijk worden jullie net zo enthousiast als dat ik ben! Fase 1: Gevulde pannenkoek met champignons en spinazie
door Saskia van Trigt 10 mrt., 2020
Wanneer je het PowerSlim programma volgt, is het makkelijk. Zes eetmomenten op een dag: ontbijt, lunch, diner en drie tussendoortjes. Welk tussendoortje je kiest maakt niet uit, alles uit het assortiment is toegestaan. Alleen nog even kiezen voor welk tussendoortje je gaat ;) Wordt het een frambozencakeje, kokos reep, chocoladeparels, dessertje of bijvoorbeeld een warme drank? Maar hoe doe je dat als je je streefgewicht hebt bereikt? Dan wordt het ineens een stuk lastiger. Je staat in de supermarkt voor een schap vol tussendoortjes. Termen als ‘Vezelrijk’ en ‘Zonder toegevoegde suikers’ vliegen je om de oren. Maar wil dat ook zeggen dat het meteen een goede keuze is? Waar moet je rekening mee houden? Je wil een tussendoortje waar je weer even mee vooruit kan en niet na een uur alweer trek hebt. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een tussendoortje met relatief weinig koolhydraten maar wel voldoende eiwitten en vezels. Een tussendoortje vol suikers (koolhydraten) zorgt voor een stijging in je bloedsuikerspiegel waardoor je snel daarna alweer honger hebt. Eiwitten zorgen er juist voor dat je langer verzadigd bent. Waar moet een verantwoord tussendoortje aan voldoen? Om het wat makkelijker te maken hebben we een aantal criteria opgesteld waar je rekening mee kunt houden: Maximaal 150 calorieën per portie Maximaal 17 gram koolhydraten per portie Het tussendoortje bevat meer eiwitten dan koolhydraten Het grootste deel van de koolhydraten komt niet uit suiker Het tussendoortje bevat het liefst minimaal 3 gram vezels per 100 gram Deze criteria gelden wanneer je je streefgewicht hebt bereikt. Wanneer je nog het PowerSlim programma volgt neem je PowerSlim tussendoortjes, deze bevatten over het algemeen niet meer dan 5 gram koolhydraten en minimaal 15-20 gram eiwitten. Kant-en-klare tussendoortjes We duiken eens de supermarkt, wat is daar te vinden? En wat voldoet er aan onze criteria? Snelle Jelle kruidkoek zero Ontbijtkoek maar dan zero, kortom geen suikers toegevoegd. We gaan eens op de verpakking kijken. Geen toegevoegde suikers betekent dus niet automatisch dat deze snack ook koolhydraatarm is. Per 100 gram bevat deze ontbijtkoek namelijk 44,8 (!) gram koolhydraten. Met één plak zit je daarmee op 18,8 gram koolhydraten en slechts 0,8 gram eiwitten. Kortom, veel meer koolhydraten dan eiwitten. Grote kans dat je dan ook al snel weer trek krijgt na dit tussendoortje. Calvé pindakaasreep Een pindakaasreep, daarvan verwachten we veel vetten en eiwitten en weinig suikers. Eens kijken of deze beter scoort. Een reep bevat 12 gram koolhydraten en voldoet daarmee aan de criteria van maximaal 17 gram. Jammer genoeg bevat de reep minder eiwitten, maar 7,7 gram en in totaal wel 190 kcal.
door Saskia van Trigt 18 feb., 2020
Het is makkelijk om lekkere kruidmixen zelf te maken, bijvoorbeeld gehaktkruiden, kipkruiden, maar ook kruidenmixen voor nasi, bami of pasta. Zelfgemaakt kruidenmixen zijn niet alleen goedkoper, omdat je de meeste kruiden waarschijnlijk al in huis hebt, maar ze zijn ook gezonder. Klant-en-klare kruidenmixen uit de winkel bevatten namelijk vaak veel zout. Hier de recepten voor een aantal heerlijke kruidenmixen
door Saskia van Trigt 18 feb., 2020
Ben jij aan het PowerSlimmen maar wil je Carnaval écht niet missen? Ik geef je een aantal tips om deze dagen met zo min mogelijk schade door te komen.
door Saskia van Trigt 01 jan., 2020
Ga je starten met een gezonde levensstijl? Ik geef je een aantal tips zodat jij een goede start kan maken met jouw verantwoorde, nieuwe levensstijl!
door Saskia van Trigt 03 dec., 2019
Feestjes, warme zomeravonden, vakanties en de feestdagen, voor de meeste mensen hoort hier ook een glaasje bier of wijntje bij. Het is gezellig en werkt ontspannend. Maar als je gewicht wilt verliezen, dan is alcohol drinken niet zo’n verstandige keuze. Hieronder vertel ik je kort waarom. Alcohol en calorieën Alcohol bevat weliswaar minder calorieën dan vet (1 gram alcohol bevat 7 kcal en 1 gram vet bevat 9 kcal), maar dit zijn zogenaamde “lege” calorieën. Ze zijn van geen enkel nut voor je lichaam, omdat ze geen voedingswaarden bevatten. Je lichaam wil er daarom zo snel mogelijk van af en begint deze lege calorieën te verbranden en stopt dus met het verbranden van koolhydraten en vetten. Dezen worden dan meteen opgeslagen als vet. Alcohol en honger Daarnaast krijg je van alcohol ook honger, omdat de lege calorieën uit de alcohol niet vullen. Dit in combinatie met het feit dat je door alcohol de controle een beetje verl iest, maakt het dat je verleidingen moeilijker kan weerstaan, met als gevolg dat je toch die bitterbal of dat blokje kaas pakt. Deze worden dan ook slechter afgebroken en opgeslagen als vet. Je krijgt dus meer calorieën binnen dan dat je geen alcohol zou drinken. Alcohol en suikers (koolhydraten) Alcohol bevat niet alleen calorieën, maar vaak ook veel suiker. Vooral de mixdrankjes of cocktails, waarbij sterke drank zoals rum, wodka of whisky gemengd worden met frisdrank. Met een paar cocktails krijg je dus al snel honderden calorieën (in de vorm van suikers) binnen. Ook bier bevat suiker (maltose) en zorgt dus voor de alom bekende bierbuik omdat je lichaam dus eerst de lege calorieën uit de alcohol gaat verbranden en dus stopt met het verbranden van de suikers (koolhydraten). De suikers uit het bier worden dan als vet opgeslagen Alcohol drinken tijdens het afvallen met PowerSlim, wordt dan ook afgeraden. Wil je toch zo nu en dan een glaasje meedrinken, kies dan voor drankjes met geen of nauwelijks koolhydraten. Dit betekent echter niet dat je deze koolhydraatarme drankjes onbeperkt kunt drinken tijdens je PowerSlim afslankprogramma. Tevens is het belangrijk om genoeg water te drinken. Wissel daarom elk glaasje alcohol af met een glas water. Hieronder vind je een overzicht met koolhydraatarme drankjes
door Saskia van Trigt 26 nov., 2019
Zoetstoffen. Hoe zit het nu?
door Saskia van Trigt 26 nov., 2019
Verantwoord gourmetten doe je zo!
door Saskia van Trigt 24 nov., 2019
Allereerst heeft iedereen natuurlijk zijn of haar eigen persoonlijke doel wat afvallen betreft. De één wil slechts een paar kilo kwijt om weer in dat favoriete kledingstuk te passen. De ander moet afvallen, omdat zijn of haar gezondheid anders in gevaar komt. Het is ook belangrijk om een doel te stellen dat haalbaar is. Niet-realistische doelen leiden tot frustratie en teleurstelling. Een realistisch doel wordt niet alleen bepaald door het aantal kilo’s dat je wilt afvallen, maar ook binnen welk periode je deze kilo’s kwijt wilt zijn. Zo is bijvoorbeeld 20 kilo in een maand afvallen niet haalbaar. Om te kijken of je überhaupt overgewicht hebt en hoeveel kilo je moet afvallen om weer in de categorie ‘gezond gewicht’ te vallen, kan je je BMI (Body Mass Index) berekenen. Deze bereken je door je gewicht in kilogram te delen door je lengte in meters in het kwadraat. BMI = Gewicht (in kg) lengte x lengte (in meters) Een gezond BMI ligt tussen de 18.5 en 24.9 Het berekenen van je BMI kan je dus helpen bepalen hoeveel kilo je wilt/moet afvallen. Zoals ik in bovenstaande al aangaf is het belangrijk om een doel te stellen dat realistisch is, want een realistisch doel helpt je om gemotiveerd te blijven. Dit kan je doen met behulp van de SMART-methode . Misschien denk je nu wat is een SMART doelstelling? Ik zal het even uitleggen. De letters van SMART staan voor: • S pecifiek • M eetbaar • A cceptabel • R ealistisch • T ijdsgebonden Een voorbeeld van een SMART doelstelling zou kunnen zijn: “Ik wil 10 kilo afvallen in 3 maanden door meer te bewegen en door gezonder te gaan eten” Specifiek : het is specifiek, namelijk je wilt afvallen door meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Meetbaar : het is meetbaar omdat je middels wegen kan bepalen of je 10 kilo bent afgevallen. Acceptabel : is het doel acceptabel voor jezelf? Wil je de tijd, moeite en geld investeren? Realistisch : met een gezond gewichtsverlies van een 0.5 – 1 kilo per week is dit zeker realistisch Tijdsgebonden : Je hebt de periode waarin je je doel wilt behalen bepaalt, namelijk 3 maanden Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen, hoe je wilt gaan afvallen. Wil je dit gaan doen door minder te gaan eten, gezonder te gaan eten? Of toch meer bewegen en/of een specifiek dieet volgen? Welke aanpak je ook kiest dit bepaalt mede het succes. Ook is afvallen geen tijdelijk “iets”. Uiteindelijk moet het leiden tot een verandering van je leefstijl. Dit kan zijn dat je kleinere hoeveelheden gaat eten of dat je meer verantwoord gaat eten. De beste is om dit te combineren met meer bewegen. Dit alles om het bekende jojo-effect te voorkomen. Tips die je kunnen helpen bij een blijvende leefstijlverandering zijn bijvoorbeeld: Schrijf op wat de verandering in nieuwe leefstijl je gaat opleveren. Bedenk welke moeilijkheden je leefstijlverandering in de weg kunnen staan en bedenk ook hoe je deze kan overwinnen. Leg de lat niet te hoog c.q. stel een realistisch doel. Kleine stapjes werken beter dan grote. Geef jezelf de tijd om nieuwe gewoonten eigen te maken. Breng je omgeving op de hoogte van je voorgenomen afvalplan/leefstijlverandering en vraag om je te stimuleren en je bij te staan. Laat je inspireren door anderen die een soortgelijk doel al hebben gehaald. Heb je eenmaal besloten om te gaan afvallen? Begin dan meteen! Er is altijd wel een reden om nog even te wachten. Bijvoorbeeld een feestje, Pasen of je verjaardag. Maar je kan het echter niet blijven uitstellen. Het juiste moment om te beginnen met afvallen bestaat dus niet. Wanneer je wilt gaan afvallen, begin dan gewoon! Uiteraard wil ik je graag helpen in het stellen van jouw persoonlijke haalbare afslankplan. Voor meer informatie maak een afspraak voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies via info@slimfoodz.nl of via 06-28256705
door Saskia van Trigt 24 nov., 2019
In september 2012 begonnen met afvallen met PowerSlim. Na jaren gesukkeld te hebben met allerlei diëten, ben ik via een kennis in aanraking gekomen met dit afslankprogramma. Ik was er in het begin vrij sceptisch over, want ja, ik heb al zoveel geprobeerd. Zou dit dan wel werken? In september heb ik uiteindelijk de stap genomen om te starten met het PowerSlim afslankprogramma. De eerste week werd ik verbluft door het resultaat. Dit gaf mij de doorslag om door te gaan. Uiteindelijk heb ik dankzij de goede begeleiding van mijn coach en het PowerSlim afslankprogramma mijn doel bereikt! Ik heb mijn hele leven al problemen met mijn gewicht. Altijd de zwaarste en dikste van de klas, veel gepest met alle gevolgen van dien. Dit heeft een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen gemaakt en daar ondervind ik nu, bijna 3 jaar later, nog steeds de gevolgen van. Ik paste niet meer in een achtbaanstoeltje, er waren momenten dat ik de achtbaan moest verlaten omdat de beugel niet dicht ging. Iedereen die mij aankeek als ik eens een frietje at, terwijl ik dat maar 1 keer in de maand deed. Dit waren pijnlijke momenten en dus ook mijn grootste drijfveer om te starten. In 2013 ben ik geopereerd aan mijn buik, geen maagverkleining, maar een fantastische buikwandcorrectie. Het overtollige vel is weggehaald. Wat een openbaring! Maar ook gelijk weer een gigantische klap in de acceptatie van een dun lichaam. Dat ben ik niet, ik ben niet dun, maar wauw wat een resultaat! Ik ga nog steeds bij mijn coach langsom aan mijn gewicht te blijven werken. Ik wil namelijk niet terug. Vroeger zag niemand me staan, ze noemden mij ‘De dikke Jeroen’. Ik werd als laatste gekozen bij sportactiviteiten, want een dik iemand zou geen conditie hebben etc. Ik durf nu eigenlijk wel te zeggen dat mijn leven nu pas echt begonnen is, nu ik zoveel ben afgevallen.
Share by: